Skip to content
Basket Esprit

Chcete sa baviť a ešte sa dozvedieť niečo nové a zaujímavé? Máte radi blogy a články, ktoré sú čitateľné a môžete si vyberať z množstva tém? Využite online magazín, ktorý nestojí na jednom mieste a vždy vám pripraví novú zmes čítania.

Basket Esprit

Chcete sa baviť a ešte sa dozvedieť niečo nové a zaujímavé? Máte radi blogy a články, ktoré sú čitateľné a môžete si vyberať z množstva tém? Využite online magazín, ktorý nestojí na jednom mieste a vždy vám pripraví novú zmes čítania.

6.10.201826.4.2023

Výhody sušičky ovocia a zeleniny


Sušička ovocia a zeleniny je jednou z vymožeností dnešnej doby, ktorá nám dokáže neskutočným spôsobom uľahčiť život. Namiesto toho aby sme museli bylinky, ovocie, huby, alebo zeleninu sušiť v rúre, ktorá spotrebuje veľké množstvo elektriny, zapneme tento prístroj a po pár hodinách máme dokonalo suchý materiál. Samozrejme, že so sušením na novinovom papieri, tento spôsob nemôžeme vôbec zrovnávať.

sušení ovoce
 
Sušička pritom nestojí vôbec veľa. Základné modely kúpite za cenu okolo tridsiatich eur. Súčasťou bežnej výbavy je väčšinou päť plátov určených na sušenie. Ak by vám takýto počet nestačil, viete si ich dokúpiť samostatne, za pár eur.
Výhodou je aj extrémne nízka spotreba elektriny, len 230 až 350 wattov za hodinu. Záleží to samozrejme od konkrétneho modelu.

plátky

Ak sa rozhodnete pre kúpu tohto domáceho pomocníka, vyberte si kúsok, ktorý má možnosť nastavenia teploty. Tú si štandardne viete nastaviť v rozmedzí od tridsiatich piatich až do sedemdesiatich stupňov Celzia. Je možné, že bude jeho cena o trošku vyššia, avšak verte, že sa táto malá investícia najviac, naozaj oplatí.
Nastavenie vhodnej teploty rozhoduje o dĺžke, ale aj kvalite sušenia. Napríklad ak chcete, aby si zelenina, alebo ovocie zachovali väčšinu vitamínov a ostatných zdraviu prospešných látok, musíte ich sušiť pri teplote maximálne štyridsať stupňov. Vyššia teplota totiž zabije všetko dobré.

Pri väčšine sušičiek nájdete aj návod, ktorého súčasťou, je taktiež presný návod na to, aká teplota je vhodná pre konkrétne suroviny. Píše sa v nich aj to, ako by daná surovina mala v suchom stave vyzerať. Tak napríklad huby sa musia úplne lámať, slivky by si mali zanechať pružnosť a bylinky, by ste mali vysušiť tiež do úplného vyschnutia.

sušené ovoce
 
Klasicky sa sušičky používajú na sušenie ovocia, zeleniny, byliniek a húb. Môžete ich však využiť aj na sušenie trošku netradičných surovín, ako je napríklad mäso. Stačí ak ho nakrájate na naozaj tenké plátky, nastavíte najvyššiu teplotu a necháte poriadne vysušiť.

3.7/5 - (3 votes)
Technika

Navigace pro příspěvek

Previous post
Next post
©2025 Basket Esprit | WordPress Theme by SuperbThemes
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím